Все про копчення в газових та вугільних грилях

Все про копчення в газових та вугільних грилях

До традиційного барбекю зараховують як шашлики або стейки, так і кухню в стилі Low Slow, тобто повільно і з низькою температурою. Копчення на грилі додає м'ясу абсолютно новий смак, непорівнянний ні з чим. Завдяки використанню деревної тріски та пелет для коптилень, приготовані продукти набувають характерного димний аромат.

Фантастичний запах і смак їжі додає не деревне вугілля, а різні види деревини. Тому коптити м'ясо можна не тільки на вугільному мангалі, але і на газовому або електричному. Потрібно тільки пам'ятати, що м'ясо повинно знаходитися в замкнутому просторі, де буде збиратися дим або через яке він буде проходити.

Класичні способи копчення на грилі

Классические способы копчения на гриле

Приготування копчених страв на газовому мангалі не складне завдання, однак вимагає терпіння. Виробники газових грилів пропонують два способи копчення: традиційне і непряме.

  • У традиційній техніці температура повинна становити від 80 до 120 градусів Цельсія. Такий низький температурний режим зажадає коптити їжу більше 4 годин, і його найкраще використовувати для червоних видів м'яса. Також можливо холодне копчення в грилі при температурі близько 30 ° C. Потрібно мати на увазі, що тоді процес копчення значно збільшується і може тривати весь день.
  • Другий метод, тобто, непрямий (зовнішній), є набагато більш універсальним і, що важливо - швидким. Барбекю встановлюється приблизно на 135-200 ° C. При такій температурі риба або ніжне м'ясо птиці буде готово вже після 30-40 хвилин.

Непряме копчення добре передає смак традиційного жаркого, курки і риби, але також може застосовуватися для приготування свинини, яловичини або дичини.

Що потрібно для копчення на газовому грилі?

Что нужно для копчения на газовом гриле?

Щоб приготувати всілякі копчені страви, крім самих інгредієнтів, і, звичайно ж, газової гриль-коптильня, вам знадобляться:

Ви зможете легко купити їх в інтернет магазині GRILL-SHOP в розділі «Аксесуари для грилів: копчення». Оформити замовлення можна на офіційному сайті компанії в онлайн-каталозі.

Технологія: як коптити на газовому грилі?

При копченні на грилі газовому використовується непрямий спосіб, тобто конфорки встановлюються так, щоб полум'я не впливало безпосередньо на м'ясо. Коптильні Broil King - кращий вибір для цього. Вони мають високі і глибокі печі з відмінною циркуляцією тепла і точним контролем температурного режиму за рахунок клапанів Linar Flow і ручок Sensi Touch на 180 ° C.

  • Якщо ви віддаєте перевагу класти м'ясо безпосередньо на гриль, покладіть його на ароматні спеції. Якщо ж смажите м'ясо на решітці, поставте прямо під ним деко з водою і травами. Піддон з водою - основний елемент, оскільки генерує вологу необхідну для копчення, а також надає яскравий аромат.
  • Додайте ємність з тріскою для копчення над будь-якої зовнішньої конфоркою.
  • Під час копчення включайте тільки зовнішні конфорки в положенні мінімального полум'я. Ніколи не використовуйте центральну пальник!

Ключем до успіху є також тривале маринування або засолювання м'яса, так що його необхідно підготувати напередодні.

Вибір деревної стружки для копчення

Выбор древесной стружки для копчения

Щоб копчення на газовому грилі було успішним, треба правильно підібрати тріску і пам'ятати, що:

  • Не слід додавати відразу багато стружки - краще почати з невеликої кількості (досить півсклянки).
  • Перед розпалюванням барбекю тріску слід замочити у воді.
  • Не можна занадто часто відкривати кришку гриля, так як запах зникне.

Деревні тріски для коптильні бувають різних видів (гікорі, Мескит, вільха, кедр, дуб, клен, волоський горіх, вишня, яблуня). Найчастіше використовується тріска з фруктових дерев.

Переглядів: 32

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 30.06.2021

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн - Нд: 10:00 - 20:00