Вибір ідеального вугільного гриля

Вибір ідеального вугільного гриля

Що може бути краще хорошого барбекю на свіжому повітрі з друзями або родиною. Їжа, запечена на природному вогні, володіє своєрідним смаком, приємним ароматом і характерною коричневою скоринкою. Вугільний гриль дає багато можливостей для приготування оригінальних і вишуканих страв. Крім традиційних шашликів з м'яса, на тліючих вугіллі можна приготувати ковбаски, рибу, овочі, фрукти і навіть десерти. Грилі вугільні є найбільш популярними через їх низьку ціну і простоти експлуатації. Для них використовується тільки деревне вугілля або брикети.

Різноманітність моделей: який гриль вибрати?

Пристрої, доступні на ринку України, відрізняються формою, кольором, розміром і способом генерування тепла. Рішення про покупку багато в чому залежить від того, скільки місця для барбекю у вас є в саду, на присадибній ділянці або терасі.

Великий вуличний гриль зведе до мінімуму час приготування страв для великих груп і дозволить усім є одночасно, але в той же час зажадає простору. Вибір маленького барбекю, не означає, що він не впорається із завданням готувати їжу для великої кількості людей, проте це буде менш комфортно і не всі страви будуть готуватися відразу.

Вибираючи форму гриля для дачі на вугіллі, варто задуматися, чи підійде він до того місця, де ви будете його встановлювати. Якщо місця достатньо, то можна вільно керуватися власним смаком. Існує кілька типів вугільних барбекю:

  • Сферичні - переносні моделі, які використовуються навіть під час поїздок.
  • Циліндричні - мають багато функцій і більший простір для приготування їжі, а також можливість томління і копчення продуктів.
  • Керамічні – мають відмінну герметизацією, швидко досягають потрібного спека з точним регулюванням температури, яка тримається протягом тривалого часу. Керамічний вугільний гриль, дозволяє запікати і повільно коптити в будь-який час року. Однією порції вугілля вистачає на кілька годин.

При покупці конкретної моделі слід звернути увагу на міцність матеріалів. Основні елементи конструкції не повинні гнутися, бути занадто тонкими і хиткими, так як нестійкий барбекю може серйозно обпалити або стати причиною пожежі.

Що повинен мати хороший вугільний гриль?

Наявні в продажу моделі істотно розрізняються за ціною і технології виготовлення. Кращі грилі такого типу оснащені:

  • кришкою з регулятором подачі повітря і отворами для вентиляції;
  • решітками з чавуну і нержавіючої сталі - для установки їжі на різній висоті;
  • контейнером для золи, бажано з нержавіючої сталі;
  • термометром в кришці (або іншій частині барбекю);
  • вбудованими полицями для розміщення посуду, спецій або аксесуарів;
  • зручними, ергономічними ручками, що не проводять тепло.

Садові грилі часто обладнані коліщатками, що полегшує їх транспортування, а значить ідеально підходять, наприклад, для кемпінгу.

Рейтинг вугільних грилів від кращих світових брендів

Weber Performer Premium GBS – першокласний і практичний гриль відомої американської марки. Оснащений хромованою решіткою з нержавіючої сталі діаметром 54,5 см. Основною перевагою є робочий стіл для розміщення м'яса після його приготування.

Модель барбекю TecTake має велику площу поверхні для смаження, гачки для зберігання щипців та аксесуарів, термометр, інтегрований з кришкою, дві решітки з емальованої нержавіючої сталі. Може використовуватися як коптильня.

Компактний гриль Kettle - справжній бестселер барбекю. Ергономічна форма і кришка з ручкою з армованого пластику забезпечують рівномірний розподіл тепла. Має сталеву чашу для очищення ємності після смаження. Легко транспортується завдяки коліщаткам. Модель довговічна і, перш за все, доступна за ціною.

Переглядів: 50

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 23.03.2021

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн - Нд: 10:00 - 20:00