Суміш для копчення підібрана спеціально для страв з курки. Тріска дерев різних порід додасть до цього м'яса особливі смак і аромат з легким відтінком солодощі. Перед використанням суміш необхідно вимочити у воді 20 хвилин. Герметична упаковка із застібкою-блискавкою, в якій вона поставляється, стане придатною ємністю. Вологу тріску можна покласти на вугілля, а в газових грилях використовувати контейнер для копчення. Для отримання хорошого стійкого деревного аромату необхідно замочити тріску протягом півгодини, потім злегка віджати руками для видалення надлишків вологи і рівномірно висипати на вугілля. Можна замочити тріску в простому піддоні з фольги, заливши її холодною водою. Деякі гурмани для того, щоб домогтися своєрідного запаху, замочують тріску у вині, пиві або яблучному сидр. Перед тим, як почати підготовку, киньте по одній жмені вимоченої тріски на вугілля з кожного боку, дим при цьому повинен піти практично відразу. Після закрийте гриль кришкою і відрегулюйте вентиляційні отвори. Диму від однієї жмені трісок вистачає приблизно на годину, тому при готуванні великих шматків Вам потрібно буде додавати нову жменю підсушеної тріски з кожного боку щогодини, разом з новою порцією вугілля. Якщо Ви хочете отримати яскравий і насичений копчений смак при використанні прямого методу готування, слід додавати мокру тріску за 5-10 хвилин до закінчення приготування страви.
Оголошення, що містять фразу «куплю щепу для коптильні», навряд чи будуть давати користувачі обладнання американської компанії Weber, оскільки вони завжди можуть використовувати брендові суміші, складені спеціально для приготування страв з птиці.
Склад і особливості застосування
Спеціальна суміш для копчення складається з тріски різних порід дерева, що дозволяє надати м'ясу особливого смаку і легкий солодкуватий аромат.
Купити тріску для коптильні можна для гриля з будь-яким видом палива. У твердопаливних моделях, вона кладеться на вугілля, а в газових - поміщається в спеціальний контейнер.
Перед застосуванням, тріску слід замочити у воді, протягом 20-30 хвилин. Для цього, можна використовувати піддон з фольги або герметичну упаковку, зі спеціальною застібкою, в якій реалізується сама суміш.
Щоб надати птаху особливий запах, для замочування тріски може бути використано:
Після замочування, тріску необхідно несильно віджати, кинути жменю на вугілля і закрити кришку гриля, відрегулювати вентиляцію. Однією жмені суміші вистачає приблизно на 60 хвилин копчення.
Звичайно, можна відмовитися від зайвих витрат на суміш від бренду вебер, але запропонована на щепу для копчення ціна цілком виправдана переконливим результатом її використання.
Виробник: Weber
Терміни доставки:
м. Київ, вул. Здолбунівська 7г
Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний