8 основних рекомендацій для готування на грилі влітку

8 основних рекомендацій для готування на грилі влітку

Теплі сезони складно уявити без поїздок на природу всією сім'єю або затишних вечорів на веранді великою компанією друзів. А який пікнік обходиться без їжі, смаженої або копченої на мангалі? Приготування страв на грилі дає можливість зберегти всі корисні властивості продуктів, доповнює їх вишуканим смаком і характерним деревним ароматом.

Основні рекомендації для готування на грилі

Щоб блюдо завжди виходило смачним, а рідні вимагали добавки, потрібно знати, як готувати на грилі, і слідувати таким радам:

  1. Дотримання заходів безпеки.

    Перед початком готування потрібно знайти правильне місце для установки пристосування. Чи не підійдуть газон і дерев'яне покриття: найкраще встановлювати гриль на плитці. Також необхідно оснащення пристрою спеціальним піддоном для жиру. Рекомендується розташування вогнегасника поблизу, щоб в разі екстреної ситуації їм можна було швидко скористатися.

  2. Поради з приготування м'яса.

    Професійні кухарі радять не розрізати м'ясо безпосередньо після зняття з гриля: стейку потрібно «відпочити» кілька хвилин, щоб білок при природному охолодженні міг увібрати вологу. Таким чином, м'ясо залишиться соковитим і ніжним. У багатьох рецептах для гриля йдеться, що заморожене м'ясо краще не використовувати, проте це міф. Для приготування деяких страв охолоджений фарш або стейк в пріоритеті, так як суттєво економиться час - не потрібно додатково формувати котлети для бургерів або різати м'ясо, коли за столом уже сидять голодні гості. Як результат, блюдо на електричному грилі буде таким же м'яким соковитим і ніжним, як і зі свіжих продуктів.

  3. Терпіння.

    Під час готування завжди є велика спокуса перевернути м'ясо або перемішати гарнір передчасно просто щоб «перевірити». Таких маніпуляцій краще уникати, адже в підсумку ви отримаєте нерівномірно приготовану страву. Для отримання обіду або вечері ресторанного рівня потрібно дочекатися появи скоринки, слідувати рецептом страви на мангалі на сковороді і перевертати продукти тільки один раз для отримання красивого рівного малюнка.

  4. Використання термометра.

    Деякі вважають цей пристрій непотрібним, проте вони помиляються: завдяки наявності термометра можна регулювати температурний режим і приготувати м'ясо необхідного рівня прожарювання. Існує широкий асортимент пристроїв:

    • цифрові – є найдоступнішими і популярними як у початківців грільмейстеров, так і у професіоналів;
    • інфрачервоні - дозволяють визначити рівень розпечений робочої поверхні гриля;
    • кишенькові - компактні термометри, які застосовуються для виміру температури бургерів.

    Визначення рівня спека необхідно також і при приготуванні випічки на електрогрилі.

  5. Приготування овочів.

    Терпкі баклажани, соковиті кабачки, пряні кільця цибулі і в'ялені томати, приготовлені на грилі, стануть прекрасним гарніром до будь-якого м'ясної страви. Крім того, подібні дієтичні страви на електрогрилі припадуть до душі вегетаріанцям.

  6. Спеції.

    Не потрібно переборщувати з використанням прянощів. Характерний запах страви, приготованого на грилі - найкраща спеція, тому краще обмежитися тільки сіллю. Якщо хочете додати перець, краще це робити безпосередньо перед подачею на стіл.

  7. Аксесуари.

    Існує безліч додаткових елементів для гриля. До основних і найнеобхіднішим відносяться щипці, так як без них неможливо здійснювати будь-які дії з блюдом на решітці.

  8. Регулярне очищення.

    Щоб процес приготування їжі на грилі приносив тільки задоволення, потрібно забезпечувати належний догляд за пристроєм, зокрема періодичне ретельне очищення решітки. Деякі помилково вважають, що в цій процедурі немає необхідності, адже жар усуне всі пригорілі частинки продуктів і жир на поверхні. Для того щоб приготування була легкою і приємною, слід чистити решітку спеціальними скребками протягом 24 годин навіть після приготування швидкого сніданку на електрогриль. Жир на поверхні не тільки стає причиною пригорання, а й погіршує смакові якості продуктів, сприяє появі сторонніх неприємних запахів.

Де можна купити гриль і аксесуари для нього?

При дотриманні всіх перерахованих вище рекомендацій ваш пікнік гарантовано буде вдалим. В інтеренет-магазині «GrillSHOP BBQ» ви можете ознайомитися з широким асортиментом грилів різних типів і аксесуарів до них. Купити продукцію за демократичною ціною можна, додавши її в кошик і заповнивши спеціальну форму оформлення замовлення. «GrillSHOP BBQ» здійснює доставку грилів і аксесуарів до них в усі куточки України, а в Києві ви можете забрати покупку самостійно в фірмовому магазині компанії.

Переглядів: 322

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 26.04.2021

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний