Чистка гриля не доставляє такого ж задоволення, як приготування страв на ньому. Але, щоб їжа була незмінно смачною і приготованої з дотриманням вимог гігієни, необхідно регулярно його очищати. Кожен раз, коли ми використовуємо барбекю, в ньому збирає зола і жир. Згодом скупчення бруду може знизити працездатність гриля, тому систематичний догляд за ним буде реально впливати на смак їжі, і термін служби пристрою.
Пристосування для очищення гриля
Щоб чистка йшла «як по маслу», потрібні відповідне інструменти, а також аксесуари:
- Щітки для решітки: мають сталеву щетину і випускаються різних розмірів і форм. Краще використовувати щітку з довгою ручкою.
- Дерев'яний або пластиковий скребок, яка не подряпає елементи решітки.
- Серветки з мікрофібри: підійдуть для протирання гриля зсередини і полірування зовні. А паперові рушники - для більш делікатних частин барбекю.
- Чистячі засоби: в асортименті є спеціальні засоби для видалення жиру, чищення емальованих, чавунних поверхонь і предметів з нержавіючої сталі.
- Залишковий тиск: з його допомогою легко видалити накопичилася золу і соскобленную залишки бруду.
Бажано придбати алюмінієві піддони, в якості змінних контейнерів. У них можна збирати капає жир, після чого з легкістю утилізувати його.
Очищення вугільного гриля
Для того щоб звести роботу до мінімуму, чистка барбекю повинна виконуватися послідовно:
- Встановіть гриль на найвищу температуру, щоб прогоріли залишки їжі та жиру.
- Обов'язково видаліть пилососом золу і залишився вугілля, що не піддався спалюванню.
- Коли решітки трохи охолонуть, очистіть їх щіткою зі сталевою щетиною, яку змочіть мильним розчином. Потім протріть їх поверхню вологою губкою або ганчірочкою.
- Очистіть корпус чаші гриля і піддон, де збирається жир (якщо необхідно - використовуйте щітку). Для важко виводяться забруднень можна застосувати пасту з харчової соди і оцту. Слідкуйте, щоб вода не потрапляла в трубки пальників.
Після того, як гриль висохне, встановіть елементи, які зняли, назад і збризніть з пульверизатора грати спеціальним антипригарним спреєм.
Чистка газового гриля
Щоб підготувати газовий гриль до наступного барбекю, необхідно добре його почистити.
Очищення гриля зсередини:
- Нагрійте пристрій із закритою кришкою до температури 300-350 ° C. Жир згорить, а всі залишки їжі всередині обвугляться.
- Вимкніть газовий балон і почекайте, поки гриль повністю охолоне.
- За допомогою щітки з щетиною з нержавіючої сталі видаліть обвуглені рештки з решітки. Їх можна також прибрати шпателем з набору для чищення грилів.
- Пропилососьте або приберіть соскобленні шматочки, золу і інші забруднення.
- Збризніть корпус чаші і пластини миючим засобом. Для максимального ефекту почекайте 1 хвилину. Зніміть пластини і почистіть їх губкою для посуду.
- Перейдіть до очищення дна духової шафи від стекла жиру. Якщо потрібно, використовуйте щітку.
Чистка барбекю зовні:
- На емальовані або поверхні з нержавіючої сталі нанесіть відповідне кожному з них засіб для чищення.
- Протріть їх ганчірочкою з мікрофібри. Сталеву поверхню завжди протирайте тільки «уздовж волокон», щоб уникнути подряпин.
- Вимийте панелі мильним розчином, використовуючи одноразову губку.
- Всі елементи корпусу витріть насухо м'якою ганчіркою або серветкою.
- Спеціальною щіточкою прочистіть вхідні гвинтові клапани пальників.
Чистка газового гриля не займе у вас багато часу, особливо якщо ви робите це систематично.
Переглядів: 351
Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)
Дата: 22.01.2021