Очищення гриля і догляд за ним

Очищення гриля і догляд за ним

Чистка гриля не доставляє такого ж задоволення, як приготування страв на ньому. Але, щоб їжа була незмінно смачною і приготованої з дотриманням вимог гігієни, необхідно регулярно його очищати. Кожен раз, коли ми використовуємо барбекю, в ньому збирає зола і жир. Згодом скупчення бруду може знизити працездатність гриля, тому систематичний догляд за ним буде реально впливати на смак їжі, і термін служби пристрою.

Пристосування для очищення гриля

Щоб чистка йшла «як по маслу», потрібні відповідне інструменти, а також аксесуари:

  • Щітки для решітки: мають сталеву щетину і випускаються різних розмірів і форм. Краще використовувати щітку з довгою ручкою.
  • Дерев'яний або пластиковий скребок, яка не подряпає елементи решітки.
  • Серветки з мікрофібри: підійдуть для протирання гриля зсередини і полірування зовні. А паперові рушники - для більш делікатних частин барбекю.
  • Чистячі засоби: в асортименті є спеціальні засоби для видалення жиру, чищення емальованих, чавунних поверхонь і предметів з нержавіючої сталі.
  • Залишковий тиск: з його допомогою легко видалити накопичилася золу і соскобленную залишки бруду.

Бажано придбати алюмінієві піддони, в якості змінних контейнерів. У них можна збирати капає жир, після чого з легкістю утилізувати його.

Очищення вугільного гриля

Для того щоб звести роботу до мінімуму, чистка барбекю повинна виконуватися послідовно:

  • Встановіть гриль на найвищу температуру, щоб прогоріли залишки їжі та жиру.
  • Обов'язково видаліть пилососом золу і залишився вугілля, що не піддався спалюванню.
  • Коли решітки трохи охолонуть, очистіть їх щіткою зі сталевою щетиною, яку змочіть мильним розчином. Потім протріть їх поверхню вологою губкою або ганчірочкою.
  • Очистіть корпус чаші гриля і піддон, де збирається жир (якщо необхідно - використовуйте щітку). Для важко виводяться забруднень можна застосувати пасту з харчової соди і оцту. Слідкуйте, щоб вода не потрапляла в трубки пальників.

Після того, як гриль висохне, встановіть елементи, які зняли, назад і збризніть з пульверизатора грати спеціальним антипригарним спреєм.

Чистка газового гриля

Щоб підготувати газовий гриль до наступного барбекю, необхідно добре його почистити.

Очищення гриля зсередини:

  • Нагрійте пристрій із закритою кришкою до температури 300-350 ° C. Жир згорить, а всі залишки їжі всередині обвугляться.
  • Вимкніть газовий балон і почекайте, поки гриль повністю охолоне.
  • За допомогою щітки з щетиною з нержавіючої сталі видаліть обвуглені рештки з решітки. Їх можна також прибрати шпателем з набору для чищення грилів.
  • Пропилососьте або приберіть соскобленні шматочки, золу і інші забруднення.
  • Збризніть корпус чаші і пластини миючим засобом. Для максимального ефекту почекайте 1 хвилину. Зніміть пластини і почистіть їх губкою для посуду.
  • Перейдіть до очищення дна духової шафи від стекла жиру. Якщо потрібно, використовуйте щітку.

Чистка барбекю зовні:

  • На емальовані або поверхні з нержавіючої сталі нанесіть відповідне кожному з них засіб для чищення.
  • Протріть їх ганчірочкою з мікрофібри. Сталеву поверхню завжди протирайте тільки «уздовж волокон», щоб уникнути подряпин.
  • Вимийте панелі мильним розчином, використовуючи одноразову губку.
  • Всі елементи корпусу витріть насухо м'якою ганчіркою або серветкою.
  • Спеціальною щіточкою прочистіть вхідні гвинтові клапани пальників.

Чистка газового гриля не займе у вас багато часу, особливо якщо ви робите це систематично.

Переглядів: 302

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 22.01.2021

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний