Смак приготованих страв на вугільному або газовому грилі багато в чому залежить від способу їх приготування. Вибір правильного методу готування барбекю, який слід використовувати для додання блюдам ароматності і соковитості, залежить від того, що ми хочемо запікати.
Як готувати на грилі їжу прямим методом?
Дана методика порівнянна з запіканням - їжу кладуть безпосередньо над гарячими конфорками або жаром. В результаті м'ясо або овочі швидко підрум'яняться і придбають характерну для гриля «грати». Метод прямого приготування використовується, коли страви готуються менше 25-30 хвилин. Йдеться про стейки, гамбургери, шматочках птиці, морепродуктах, рибі, тонко нарізаної баранини, яловичини, свинини або овочах і фруктах.
За допомогою цього методу м'ясо зовні стає хрустким і ароматним, а всередині - м'яким і соковитим, так як розташовується на дуже гарячій решітці. Гриль барбекю цим способом не повинно тривати довше 30 хвилин. В іншому випадку їжа може просто підгоріти, стати несмачною і нездорової. Тут слід також дотримуватися великої обережності, тому що температура запікання дуже висока і досягає 290 градусів Цельсія.
- Прямий метод на вугільному грилі
Такий спосіб вимагає, щоб брикети (вугілля) були рівномірно розподілені на дні мангала під гратами. Для більш швидкого розпалювання необхідно підпалити брикет і накрити кришкою від барбекю, відкривши, при цьому вентиляційні отвори на 50%. М'ясо, рибу або овочі кладуть на решітку лише тоді, коли шматочки брикетів почнуть світитися або покриються тонким шаром попелу - в ідеалі приблизно через 20-30 хвилин. Це означає, що вони вже досягли високої температури.
- Спосіб прямої смаження на газових грилях
Щоб приготувати страви правильно, потрібно включити всі газові конфорки і встановити необхідну температуру. Потім покласти шматки м'яса і накрити кришкою. Важливо не відкривати її без потреби, а тільки, коли м'ясо через кілька хвилин буде потрібно перевернути.
Особливості приготування на грилі непрямим методом
Непряме (непряме) барбекю використовується в разі, якщо потрібно приготувати великі шматки м'яса та іншої їжі, для яких приготування відбувається при більш низьких температурах і вимагає набагато більшого часу. Це в основному стегенця, печеня, ребра, ціла курка або індичка, овочі (наприклад, картопля, качани кукурудзи), загорнуті у фольгу.
Методика полягає в тому, що вугілля або брикети укладаються не по всьому дну гриля, а лише з боків - так, щоб в центрі було порожньо (в разі вугільного мангала). У газовому барбекю включають тільки зовнішні конфорки. Завдяки застосуванню такого методу, їжа готується довше і ретельніше.
Якщо покласти на решітку великий шматок м'яса і засмажити його на грилі прямим способом, воно буде горіти зовні, а всередині залишиться сирим - одним словом, неїстівним. Запікання при високій температурі, але в той же час не над джерелом вогню дозволяє м'ясу спокійно дійти і зберегти цінні соки.
- Як смажити барбекю на вугіллі непрямим методом
Брикети або деревне вугілля розташовують по краях мангала, залишивши центр порожнім. Накривають гриль кришкою і відкривають вентиляцію. Коли вугілля розгориться, в середину (побічно на жар) ставлять алюмінієве деко з продуктами. Що випливає з м'яса сік можна використовувати для приготування соусу, щоб не втрачати цінні інгредієнти. У цьому методі жир на вугілля не капає, що робить їжу більш корисною, оскільки не утворюються шкідливі хімічні речовини від диму.
- Газовий гриль барбекю за допомогою непрямого методу
Аналогічно вугільному барбекю грати не можна нагрівати знизу по всій її поверхні. Необхідно створити джерело тепла так, щоб була можливість готування не прямо над газовим полум'ям. Завдяки тому, що ми не включаємо все конфорки і додатково закриваємо кришку гриля, створюється імітація домашньої духовки, в якій м'ясо прожарюється рівномірно.
Ці два методи приготування на грилі - прямий і непрямий - є одними з найбільш часто використовуваних для сімейного та професійного барбекю.
Переглядів: 1247
Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)
Дата: 23.03.2021