Коптильні (барильного типу і вертикальні)

Коптильні (барильного типу і вертикальні)

Копченості мають неповторний смак і запах, які їм надає гарячий або холодний дим. Така обробка не тільки впливає на смак страви, а й знищує більшу частину бактерій. Копчення, нарівні з засолкою і сушінням, вважається одним з найстаріших способів довшого збереження їжі. З його допомогою можна готувати м'ясо, рибу, ковбасні вироби та сири.

Під час копчення продукти піддаються нагріву, а також хімічних сполук, що містяться в димі, при спалюванні деревної тріски. У коптильні можна використовувати березу, вільху, липу, дуб, клен, акацію і фруктові дерева - вишню, грушу, яблуню. Слід уникати хвойних порід деревини (сосна або ялина). Вони створюють кіптява і негативно впливають на аромат їжі.

Вертикальні домашні коптильні

Вертикальні домашні коптильні

Така конструкція коптилень дозволяє підвішувати продукти на металевих гачках або прутах і коптити їх у вертикальному положенні. В результаті цього м'ясо і риба максимально зберігають свої жири і виходять набагато соковитіше.

Вертикальнікоптильні-гриль досить практичні, компактні і за розміром менше, ніж інші традиційні пристрої для гарячого і холодного копчення, тому займають мало місця. Їх можна встановлювати у дворі, на присадибній ділянці, терасі або в саду, насолоджуючись улюбленою їжею на свіжому повітрі.

Кожна модель має відмінності, що дає можливість знайти ідеальне рішення, що відповідає вашим потребам. Ви можете купити універсальну коптильню на вугіллі, газову або електричний варіант, який відмінно підійде і для квартири. Зазвичай вони включають в себе:

  • циліндричну ємність з досить товстим дном;
  • кришку, яка щільно прилягає до коптильні;
  • штанги, що дозволяють підвішувати продукти на гачках;
  • верхню і нижню решітки;
  • піддон для деревної тріски;
  • знімну чашу для збору жиру;
  • генератор диму з конденсатосборник;
  • топку (у випадку з вугільним грилем).

Тріску, для виробництва, диму насипають на самому дні коптильні. Між нею і продуктами розміщується піддон, який збирає жир, що капає з м'яса або риби. Садові грилі часто обладнані коліщатками, що полегшує їх транспортування.

Коптильні холодного копчення купити

Копчення холодним димом відбувається при температурі 18-25 ° C і викликає найбільш сильну сушку продуктів, шляхом видалення вологи. Його слід проводити з перервами, в декілька етапів. Залежно від продукту весь процес холодного копчення складається з 3-5 фаз. Одна фаза зазвичай триває від 5 до 12 годин. Між фазами здійснюється (близько 5 годин) провітрювання копченого м'яса (риби), яке додатково його висушує і надає аромат.

Портативні коптильні гарячого копчення

Копчення гарячим способом відбувається, на відміну від холодного, при температурі 35-150 ° C. Тому продукти готуються набагато швидше і волога з них практично не йде. Така коптильня влаштована дещо по-іншому. Вона не відділена від генератора диму, як при холодному копченні, - весь процес обробки м'ясних продуктів протікає в замкнутому просторі.

Вибір коптильні в магазині GRILLSHOP (Київ)

Вибір коптильні в магазині GRILLSHOP

На сайті нашого інтернет-магазину представлений широкий асортимент коптилень від провідних світових виробників:

Завдяки використанню матеріалів найвищої якості, переносні садові коптильні - це пристрої, які прослужать вам довгі роки. Тут можна коптильні холодного і гарячого копчення купити за доступною ціною з доставкою по Україні. У нашій пропозиції ви знайдете всі необхідні аксесуари для гриля.

Переглядів: 279

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 01.06.2021

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний