Як вибрати газовий гриль?

Як вибрати газовий гриль?

Останнім часом газові грилі набирають все більшої популярності. Завдяки тому, що пристрої на газі доступні в стаціонарному і мобільному варіантах, ви можете готувати улюблені страви як вдома, так і на виїзді. Портативний можна використовувати в поході, на дачній ділянці, терасі або в садовій альтанці, а також в квартирі на балконі. Вбудовувані стаціонарні барбекю можна зустріти в основному в ресторанах. Після приготування їжі їх чистять, накривають чохлом і залишають до наступного використання.

Як працює газовий гриль?

Принцип роботи даної моделі барбекю істотно відрізняється від традиційного вугільного мангала. Основна різниця полягає в вигляді палива, яким в даному випадку є: зріджений газ, пропан або бутан. Щоб запустити пристрій, необхідно мати доступ до мережі газопостачання або придбати газовий балон і відповідний редуктор.

Газовий гриль або мангал - що краще?

Безсумнівна перевага грилів на газі - дуже короткий час нагрівання, а це значить, що вже через кілька хвилин після включення він готовий до приготування їжі. Вибір газового барбекю позбавляє від необхідності стежити за вогнем, який може швидко згаснути або запалити їжу. Крім того, кожна модель має регульований розмір полум'я, завдяки чому можна повністю контролювати виділяється тепло.

Страви, приготовані на грилі з газом, набагато здоровіше, ніж на вугільному, так як не містять сполук, що утворюються під час горіння. Такий пристрій дуже легко підтримувати в чистоті. До мінусів газового барбекю можна віднести високу вартість і меншу мобільність через наявність важких балонів.

Як вибрати домашній газовий гриль?

Вибираючи обладнання, в першу чергу слід звертати увагу на якість матеріалів - їх міцність, стійкість до корозії і деформації. Також потрібно враховувати ряд ключових особливостей, щоб насолодитися прекрасним смаком їжі та зручністю експлуатації барбекю.

  • Кришка: виготовлена ​​з алюмінієвого сплаву, листової або нержавіючої сталі.
  • Духовка: повинна бути місткою - для кращої циркуляції температури.
  • Решітка: з чавуну (покритого емаллю) або нержавіючої сталі. Чим вона важча, тим краще, так як велика маса дозволяє довго зберігати тепло. Варто вибирати моделі з невеликими проміжками між ребрами жорсткості.
  • Конфорки: у хорошої техніки їх повинно бути мінімум три, щоб забезпечити рівномірне приготування по всій поверхні. Найкраще, якщо пальника будуть великими і генерувати два ряди полум'я.
  • Ароматизатори: це складки з листового металу між гратами і пальниками. Смак їжі в деякій мірі залежить від їх якості. Вони збирають соки і жири, які випаровуються назад, надаючи стравам характерний аромат.
  • Клапани: можуть регулювати температуру. Діапазон 180 градусів є оптимальним. У більш дорогих моделях в стандартній комплектації є вбудовані термометри.
  • Шафа: повинен бути досить великим, щоб вмістити газовий балон. Це забезпечить більш зручне використання і, в той же час, не знизить естетичність пристрої.

В разі портативних грилі варто звернути увагу на ручки, завдяки яким їх зручно переносити. Вони не повинні проводити тепло. Важкі пристрої мають колеса з можливістю блокування. Гумові легше амортизують при пересуванні по пересіченій місцевості.

Кращі газові грилі

Подаємо кілька перевірених моделей, з якими барбекю безсумнівно стане задоволенням, і які прослужать вам багато років: Broil King Imperial, Weber GenesisI, Campingaz, Weber Summit, Landmann Triton PTS, California BBQ Premium, MAKERS Sydney 3 Deluxe SS.

Переглядів: 508

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 23.03.2021

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний