Їжа, що проходить термічну обробку на відкритому вогні, не зрівнятися ні з чим: вона володіє особливим смаком і ароматом димку, а також неймовірно корисна для здоров'я людини. Не тільки любителі відпочинку на природі краще готувати на таких жаровнях: навіть найбільш затребувані і популярні ресторани з задоволенням займаються створенням кулінарних шедеврів на грилі.
Різновиди виробів для смаження
Серед усього розмаїття слід виділити:
- Грилі, які працюють на газі;
- Вироби, що смажать на вугіллі;
- керамічні моделі;
- Пристрій, що працює на дровах: гриль-мангал або гриль-очаг;
- Гриль на пеллетах;
- Електрогрилі, що працюють від електрики.
У свою чергу, пристрої для барбекю на дровах діляться на два види: гриль-мангал, що відрізняється своєю багатофункціональністю, а також гриль-вогнище, що приваблює своєю компактністю, мобільністю та зручністю експлуатації.
Дров'яні барбекю: особливості та переваги
Пристосування для смаження на відкритому повітрі можуть бути різних типів і розмірів, тому при виборі слід відштовхуватися від своїх актуальних потреб і переваг. Якщо вибирати гриль для особистого користування - слід придивитися до дров'яних барбекю. Вони являють собою відкриту жаровню, яка призначена для термічної обробки овочів і м'яса. В якості палива для вироби використовуються:
- Дрова. Для розпалювання і надання особливого аромату найкраще підійде деревина з фруктових дерев;
- Вугілля. Це може бути деревне, кокосовий або будь-який інший вид палива. Головне - щоб він добре підтримував температуру всередині гриля.
Вуличний дров'яної гриль відрізняється своєю місткою жарочной поверхнею. Вона досить швидко нагрівається і здатна тривалий час утримувати тепло. На такому пристосуванні ви з легкістю зможете приготувати соковитий, ароматний стейк, котлету для бургера або хрусткі овочі з апетитною скоринкою. Містке пристрій прекрасно підійде для відпочинку на природі або в заміському будинку, а з його допомогою можна запросто нагодувати велику компанію друзів.
Конструкція жаровні продумана до дрібниць, в ній немає громіздких, що не несуть ніякого прямого призначення, деталей. Якщо ви віддаєте перевагу готувати страви на дровах - слід вибирати пристрій зі спеціальним відсіком для їх зберігання: це дуже зручно і практично, так як паливо для смаження завжди буде знаходитися під рукою.
Що можна приготувати на дровах?
У дров грилі можна приготувати практично будь-яку страву і ні на секунду про це не пошкодувати. Легкий аромат димку по-новому розкриває смак їжі, а якщо під час приготування поекспериментувати зі спеціями - ви отримаєте справжний гастрономічний витвір мистецтва.
Найпоширеніша їжа для смаження на відкритому вогні - це різні види м'яса, сосиски і овочі. Таке поєднання продуктів багато клітковиною і корисними речовинами, а завдяки особливій термічній обробці блюдо не втрачає своїх корисних властивостей. До того ж, барбекю - це відмінний привід зібрати разом близьких людей і здорово провести час, насолоджуючись свіжим повітрям і смачною їжею. Відкритий вогонь створює теплу, затишну атмосферу і має в своєму розпорядженні до душевних розмов.
Поверхня відрізняється зручністю в транспортуванні, а також своєю невибагливістю у догляді. Гриль на дровах легко очищається від забруднень, а сама панель має високий рівень міцності і абсолютно безпечна у використанні. Такий пристрій здатний оцінити по достоїнству кожен, адже воно не тільки дозволяє займатися приготуванням смачної їжі, але і послужить відмінним приводом для зустрічі з тими, хто дорогий серцю.
Переглядів: 380
Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)
Дата: 21.01.2021