Гриль - це чудовий пристрій для приготування соковитих, ароматних та корисних страв з димком. За останні роки технологія створення гриля удосконалювалася: покращувався функціонал барбекю, додавалися деталі та атрибути, які здатні зробити процес приготування ще більш комфортним та функціональним. Особливої популярності набуло використання інфрачервоної технології. У чому її особливість та як працює інфрачервоний тип грилю, ми розглянемо нижче.
Інфрачервоний гриль: особливості
Головна відмінність інфрачервоного гриля від традиційного полягає у спрямованості потоків повітря. Звичайний гриль спрямовує потік жару від пальника безпосередньо на продукти харчування, що може пересушити вашу страву. Інфрачервоний пристрій гарантує мінімальний контакт їжі з гарячим повітрям. При його нагріванні спеціальна пластина, розташована над пальником, випромінює інфрачервоне тепло, яке рівномірно прямує до їжі. Таким чином, їжа зберігає всю свою соковитість та смакові характеристики.
Інфрачервоний пристрій має два варіанти конструктивного вирішення:
Настільні моделі відрізняються своєю мобільністю та підійдуть для пікніків на свіжому повітрі. Вбудовувані більш потужні, але багатофункціональні. Їх можна обладнати як на кухні, так і в критій барбекю-зоні для відпочинку.
Головні переваги обладнання
Серед переваг інфрачервоного гриля варто відзначити:
- Надійний захист від крапель жиру. За рахунок рівномірного розподілу тепла жир не спалахує над осередком, тим самим, не доставляючи дискомфорту в процесі приготування;
- Рівномірний розподіл тепла;
- Значна економія палива;
- Висока швидкість приготування улюблених страв;
- Ваша мінімальна участь у процесі приготування. За рахунок того, що гриль рівномірно розподіляє тепло, ймовірність того, що страва підгорить, мінімальна. Ви спокійно можете займатися своїми справами, допоки обладнання робить свою роботу;
- Можливість втілити у життя будь-які кулінарні вишукування. Ви навіть можете закоптити м'ясо або рибу: досить просто покласти на грати тріску фруктових дерев.
Різновиди інфрачервоних грилів
Існує два різновиди грилів з інфрачервоним випромінюванням: інфрачервоний електричний гриль та інфрачервоний газовий гриль. Газовий гриль з інфрачервоним пальником дозволяє приготувати максимально соковиті та ароматні стейки. Сам інфрачервоний пальник складається з безлічі маленьких отворів, крізь які просочується жар від полум'я. За рахунок такої конструктивної особливості виробу, на поверхні створюється дуже висока температура, яка підтримується протягом усього процесу готування. За рахунок здатності утримувати тепло і не розповсюджувати жар на продукти, м'ясні стейки, овочі або риба зберігають всю свою соковитість та неперевершений аромат.
Якщо ви вирішили вибрати інфрачервону модель гриля, варто придивитися до таких виробників, як:
Де можна придбати обладнання для барбекю за доступною ціною у Києві?
В інтернет-магазині Grill Shop ви знайдете широкий асортимент товарів для барбекю та зможете купити інфрачервоний гриль за вигідною ціною. В онлайн-каталозі представлено грілінгове обладнання від відомих світових виробників із гарантією якості на всю лінійку пристроїв. Вибрати необхідний гриль ви можете самостійно чи скориставшись консультацією менеджера компанії. Інтернет-магазин здійснює доставку по всій території України.
Переглядів: 526
Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)
Дата: 30.12.2021