Гриль взимку - чудовий спосіб провести вільний час і порадувати близьких смачно приготовленою, здоровою та ситною їжею. Багато любителів їжі на багатті вважають, що найкращий час для пікніків - теплі дні, коли погода сприятлива і сприяє проведенню дозвілля на свіжому повітрі. Хоч газовий гриль взимку поводиться інакше, ніж влітку, і його нагрівальна здатність знижується, існують способи, які допоможуть вам подолати виниклі труднощі і сповна насолодитися смачною їжею в холодну пору року.
На що потрібно звернути увагу при організації дозвілля взимку
Під час приготування їжі на керамічному грилі Взимку важливо правильно підбирати одяг. Вона має бути теплою, комфортною та функціональною, не сковувати ваших рухів під час готування. Одяг захистить вас від вітру, холоду та сльоти, а також від жару полум'я. Потрібно пам'ятати, що шарф і зав'язка від капюшона можуть спалахнути, тому дотримуйтесь правил безпеки і заправляйте вільні кінці всередину куртки, коли знаходитесь біля жаровні. Ще один важливий пункт – при взаємодії з вогнем надягайте термостійкі рукавички.
Встановлюючи гриль або барбекю, подбайте про те, щоб розмістити його ближче до будинку і знайти місце з максимальним захистом від поривів вітру. Вибираючи територію для встановлення, уважно подивіться, чи немає над головою гілок дерев, припорошених снігом. Під час нагрівання вугілля тепло поширюватиметься вгору, через що сніг почне танути і перешкоджатиме рівномірному прогріву жаровні.
Якщо ви проводите пікнік після обіду, подбайте про якісне освітлення. У холодну пору року темніє швидко, тому наявність ліхтаря чи льбою інший підсвічування для гриля - обов'язкова умова. Так ви зможете перевірити готовність страв і простежити, щоб вони набули рум'яної та апетитної скоринки.
Жарка на грилі взимку: що ще варто пам'ятати
Перед тим, як приступити безпосередньо до готування, потрібно очистити гриль від забруднень, що накопичилися. У цьому вам допоможуть аксесуари для чищення гриля: щітка для чищення сітки гриля якісно прибере пил, сніг та лід із смаженої поверхні. Також потрібно заздалегідь подбати про запас палива. Якщо у вас на вулиці газовий гриль - вам знадобиться запасний газовий балон. Якщо ж у вас вулична гриль пекти - заздалегідь підготуйте стартер для гриля, щоб розпалити додаткове паливо за потреби. Якщо під час готування у вас гасне вугілля в грилі - додайте до них свіжих, тільки розпалених. У холодну пору року паливо за лічені хвилини насичується вологою, тому працювати з ним потрібно швидко та зі знанням справи.
Який гриль краще - газовий чи вугільний?
У кожного різновиду є свої переваги та недоліки. Серед переваг керамічного грилю на вугіллі варто відзначити:
- Багатофункціональність. У ньому можна смажити на решітці гриль, так і вибирати більш здоровий і менш жирний варіант приготування;
- Можливість якісно просмажити великі обсяги продуктів;
- Низька теплопровідність, завдяки чому на грилі можна без проблем готувати взимку;
- Міцність та надійність матеріалів виготовлення;
- Довгий термін експлуатації;
- Простота використання.
Газові грилі готові до роботи за п'ять хвилин після включення. У них присутня система контролю температури, його легко доглядати, вони пристосовані до готування в будь-який час року. Який варіант для втілення в життя кулінарних вишукувань вибрати – вирішувати лише вам.
Де можна купити вуличний гриль у Києві за доступною ціною?
В інтернет-магазині "ГрільШоп" ви знайдете широкий асортимент продукції для приготування смачної їжі на свіжому повітрі за вигідними цінами. Купуючи товар на сайті, ви можете замовити доставку в будь-яке місто України за тарифами транспортного перевізника.
Переглядів: 421
Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)
Дата: 25.11.2021