Приготування страви на рожні гриля – найкращий метод для запікання великих шматків м'яса, наприклад, цілої курки, качки, індички, баранчика, свинячого окосту і молодого поросяти. Даний спосіб дозволяє отримати дуже соковите, ніжне м'ясо зсередини і хрустку, підсмажену кірочку зовні. Домогтися цього легко з використанням рожна.
М'ясо на рожні в мангалі обертається і знаходиться в постійному русі, тому всі його сторони рівномірно прожаряться, будуть соковитими і смачними. Поклавши, наприклад, цілу тушку на решітку гриля, можна також отримати хороший смак. Однак під дією сили тяжіння все соки і жири накопичуються в нижній частині м'яса, що може привести до висихання верхньої.
Оскільки курка є найпопулярнішим продуктом для приготування за допомогою рожна, скористаємося цим, щоб пояснити, наскільки легко її запікати. Це не дуже складна процедура, але до неї варто все підготувати заздалегідь.
Як підготувати гриль на газі до барбекю
Вийміть верхню полицю і решітки. Додайте деко або піддон з алюмінію, на який буде капати жир. Покладіть в нього нарізану цибулю, часник, гілочки розмарину і залийте склянкою води або білого вина. Випаровуючись з жаровні, вони додадуть птиці чудовий аромат. Цибулеву воду можна потім застосовувати для приготування соусу або підливи.
Як приготувати курку на грилі?
Спочатку натріть курячу тушку маринадом і покладіть на кілька годин в холодильник. Така обробка зробить її більш соковитою, а інгредієнти маринаду проникнуть глибоко в м'ясо, а не тільки в його верхні шари. Потім дістаньте і дайте прогрітися до кімнатної температури.
Насадити курку на довгий стрижень через отвір у шиї і Протягніть його уздовж хребта. Прикріплені до нього гострі вилки виконують функцію підтримки м'яса. Завдяки цьому воно не буде зрушуватися під час запікання. До них можна прикріпити крильця і ніжки курки, щоб не пов'язувати їх мотузкою.
Увімкніть бічні пальники і розігрійте мангал, поставивши ручки на середню потужність. Коли температурний режим досягне 200 ° C, вимкніть їх і поставте курку на вертелі в газовому грилі. Запустіть двигун вертіла і включіть задню конфорку. Високий температурний режим і прямий вогонь заблокують всередині птиці жир і сік, а також підрум'яниться шкіру.
Час приготування залежить від ваги птиці. В середньому на кожні 0,5 кг йде 25 хвилин запікання. Якщо вам подобається дуже рум'яна кірочка, в останні 15 хвилин збільште потужність конфорки до максимуму. Використовуйте термометр, щоб переконатися, що м'ясо готове. Курка на газовому грилі вважається запеченої, коли внутрішня температура грудки досягає 77 ° C, а ніг - 83 ° C.
Поради по жарке м'яса на рожні
- При приготуванні на грилі слід поливати м'ясо розтопленим жиром, завдяки чому воно буде соковитим і вологим після запікання.
- На завершальному етапі шкірку додатково покривають медом або улюбленим соусом - це створить красиво засмаглу глазур.
- Важливо знати, що у вертелів Weber для мангалів на газі або вугіллі вага птиці не повинен перевищувати 9 кг. На рожні Spirit II в газовому грилі готують м'ясо вагою до 5 кг.
Де купити рожна для гриля в Києві?
Замовити за найкращими цінами рожна до різних моделей газових та вугільних грилів можна в нашому інтернет магазині GRILL SHOP. Оформити замовлення можна в каталозі сайту онлайн. Доставка здійснюється в будь-яке місто або регіон України за тарифами перевізника.
Навіть якщо ви використовуєте рожна всього кілька разів на рік, це дійсно хороша інвестиція в барбекю, яка буде служити вам довгі роки!
Переглядів: 829
Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)
Дата: 30.06.2021