Порівняння
Список бажань
Приготування страви на рожні гриля – найкращий метод для запікання великих шматків м'яса, наприклад, цілої курки, качки, індички, баранчика, свинячого окосту і молодого поросяти. Даний спосіб дозволяє отримати дуже соковите, ніжне м'ясо зсередини і хрустку, підсмажену кірочку зовні. Домогтися цього легко з використанням рожна.
М'ясо на рожні в мангалі обертається і знаходиться в постійному русі, тому всі його сторони рівномірно прожаряться, будуть соковитими і смачними. Поклавши, наприклад, цілу тушку на решітку гриля, можна також отримати хороший смак. Однак під дією сили тяжіння все соки і жири накопичуються в нижній частині м'яса, що може привести до висихання верхньої.
Оскільки курка є найпопулярнішим продуктом для приготування за допомогою рожна, скористаємося цим, щоб пояснити, наскільки легко її запікати. Це не дуже складна процедура, але до неї варто все підготувати заздалегідь.
Вийміть верхню полицю і решітки. Додайте деко або піддон з алюмінію, на який буде капати жир. Покладіть в нього нарізану цибулю, часник, гілочки розмарину і залийте склянкою води або білого вина. Випаровуючись з жаровні, вони додадуть птиці чудовий аромат. Цибулеву воду можна потім застосовувати для приготування соусу або підливи.

Спочатку натріть курячу тушку маринадом і покладіть на кілька годин в холодильник. Така обробка зробить її більш соковитою, а інгредієнти маринаду проникнуть глибоко в м'ясо, а не тільки в його верхні шари. Потім дістаньте і дайте прогрітися до кімнатної температури.
Насадити курку на довгий стрижень через отвір у шиї і Протягніть його уздовж хребта. Прикріплені до нього гострі вилки виконують функцію підтримки м'яса. Завдяки цьому воно не буде зрушуватися під час запікання. До них можна прикріпити крильця і ніжки курки, щоб не пов'язувати їх мотузкою.
Увімкніть бічні пальники і розігрійте мангал, поставивши ручки на середню потужність. Коли температурний режим досягне 200 ° C, вимкніть їх і поставте курку на вертелі в газовому грилі. Запустіть двигун вертіла і включіть задню конфорку. Високий температурний режим і прямий вогонь заблокують всередині птиці жир і сік, а також підрум'яниться шкіру.
Час приготування залежить від ваги птиці. В середньому на кожні 0,5 кг йде 25 хвилин запікання. Якщо вам подобається дуже рум'яна кірочка, в останні 15 хвилин збільште потужність конфорки до максимуму. Використовуйте термометр, щоб переконатися, що м'ясо готове. Курка на газовому грилі вважається запеченої, коли внутрішня температура грудки досягає 77 ° C, а ніг - 83 ° C.


Замовити за найкращими цінами рожна до різних моделей газових та вугільних грилів можна в нашому інтернет магазині GRILL SHOP. Оформити замовлення можна в каталозі сайту онлайн. Доставка здійснюється в будь-яке місто або регіон України за тарифами перевізника.
Навіть якщо ви використовуєте рожна всього кілька разів на рік, це дійсно хороша інвестиція в барбекю, яка буде служити вам довгі роки!