Коли потрібно і як готувати на грилі з відкритою кришкою?

Коли потрібно і як готувати на грилі з відкритою кришкою?

Всі ми любимо готувати на грилі ароматні смажені страви, при цьому проводячи спільні зустрічі та посиденьки в саду, в оточенні сім'ї або друзів. Сьогодні барбекю можна влаштувати не тільки на присадибній ділянці, а й на терасі або навіть балконі. Виробники пропонують нам безліч можливостей, продаючи вугільні, газові, електричні та інші види грилів.

Між цим їжі під кришкою і без неї є одна істотна відмінність - перший варіант дозволяє приготувати їжу різними способами, а другий - дає можливість відчути атмосферу справжнього барбекю і насолодитися запахом димку.

Так який же спосіб краще? Відповідь на це питання залежить від того, наскільки складні страви ви плануєте готувати. Є кілька факторів, які змінять спосіб приготування їжі на мангалі, і вони визначають, чи тримати кришку піднятою або опущеною.

Що і як готувати на грилі при відкритій кришці?

Що і як готувати на грилі при відкритій кришці

Коли ви працюєте з тонкими шматками м'яса, краще залишити кришку відкритою. Тепло не буде накопичуватися і посилюватися, як якщо б кришка була опущена. Тонкі свинячі відбивні, мисливські ковбаски, ніжне філе риби, креветки і гамбургери, як правило, готуються швидко. Якщо залишити кришку гриля піднятою, процес приготування сповільниться за рахунок зниження температури навколо їжі.

Але гриль без кришки не дозволяє регулювати температуру. Якщо вона буде занадто високою, полум'я сильно розгориться і заглушити його без пляшки з водою буде складніше. До того ж, смажити на мангалі з відкритою кришкою можна тільки в певну погоду - злива або сильний вітер можуть повністю зірвати спільне застілля і задоволення від барбекю.

Як готувати на вугільному грилі із закритою кришкою

Як готувати на вугільному грилі із закритою кришкою

Якщо ви не знаєте, як готувати на грилі Weber, скористайтеся наступними порадами. Це дозволить вам освоїти багато рецептів приготування на грилі Вебер.

Для більш товстих шматків м'яса потрібно кришку закрити, щоб підтримувати високу і рівномірну температуру. Великі стейки, ціла тушка курки або окіст мають набагато більшу глибину для проникнення спека, а закриття кришки дає можливість гарячому повітрю вбратися і приготувати м'ясо майже, як в традиційній домашній духовці.

Цель деревного вугілля – виділяти тепло, яке буде циркулювати всередині, а також навколо підготовлюваного м'яса або овочів. Незалежно від типу гриля, може стати причиною пожежі, що змінить процес приготування. Коли жир потрапляє в вогонь в грилі, він запалюється або спалахує. Ці спалахи додають сильного спека, а, отже, додадуть і характерний димний аромат, який все так люблять при приготуванні на вугільному грилі.

Занадто багато капає соку з м'яса відбувається через те, що воно пересмажується зовні. Якщо залишити кришку гриля закритою, то можна зменшити кількість полум'я, так як всередині мангала буде менше вентиляція і доступ кисню, що знизить запалення від крапель жиру.

готуємо на вугіллі в грилі при відкритій кришці

Під кришкою можна готувати непрямим методом. Це стосується приготування великих шматків м'яса, курки цілком, піци, жаркого і інших страв, які вимагають більш низької температури протягом тривалого часу. Викладаємо брикети вугілля з боків гриля, а інгредієнти розміщуємо по центру. Коли вони накриті, можна смажити їх на грилі, не побоюючись, що вони підгорять зовні і залишаться сирі всередині. В цьому випадку гриль працює як конвекційна піч, а гаряче повітря циркулює всередині, рівномірно запікаючи їжу. Також кришка дозволяє уникнути диму з відкритого вогню.

Якщо ви знаєте загальні правила використання вашого особистого барбекю (бо кожен гриль має свою індивідуальність), то зможете прийняти обгрунтоване рішення про те, чи повинна кришка залишатися піднятою або опущеною.

Переглядів: 304

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 20.07.2021

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний