Вилазку на природу неможливо уявити без смачної та ароматної їжі. Щоб швидко та якісно її приготувати необхідно пристрій, який відрізняється своєю мобільністю, простотою експлуатації та ергономічністю. Що потрібно знати при виборі виробу для приготування їжі з димком і як вибрати найкращий варіант для веселого проведення часу, ми розглянемо нижче.
Чим відрізняється гриль від мангалу
Мангал є виріб, основне завдання якого полягає в якісному прожарюванні їжі. В основному його використовують для приготування шашлику з м'яса, риби чи овочів на шампурах. У деяких різновидах мангалу передбачені грати, завдяки яким можна рівномірно просмажити м'ясо і задати йому апетитну скоринку.
Працює мангал на вугіллі або іншому джерелі палива, наприклад, на дерев'яних кілочках. Прямокутна конструкція пристрою нагадує короб, у стінках якого є спеціальні прорізи для якісного вентилювання, а також заглиблення для зручного розміщення шампурів.
Мангал та гриль дуже схожі за своєю конструкцією, але гриль має ряд особливостей: вугільний гриль є кришка для збереження жару - так їжа повністю приготується і збереже свою соковитість. У перекладі з англійської мови гриль означає грати, тому її наявність у конструкції обов'язково, на відміну від мангалу.
Вперше гриль барбекю з'явився у Сполучених Штатах завдяки французьким переселенцям, які готували їжу у цегляних печах. Завдяки досить великим розмірам, пристрій може вміститися кілька страв, що заощадить ваш час і паливо.
Чим відрізняється гриль від барбекю
Жодних відмінностей між грилем і барбекю немає - це дві назви одного пристрою. Якщо говорити про різновиди пристрою, то грилі бувають:
- Мобільними. Невеликі за розміром та вагою, мають коліщатка для зручності транспортування.
- Стаціонарними. Варіантів вибору форм, розмірів та комплектації величезна кількість, тому кожен любитель приготування їжі на свіжому повітрі зможе підібрати модель під свої уподобання.
Жаровні можуть працювати на різному паливі: вугільному, дров'яному, газі або від мережі. У вугільних грилях використовується деревне вугілля, яке відрізняється доступною ціною і швидким підпалюванням. Дров'яні барбекю виготовляються з каменю або сталі: їх особливість полягає в особливому ароматі та смаку приготовленої їжі.
Що стосується матеріалу виготовлення, жаровня може бути виконана з:
- Сталі
- Нержавіючої сталі;
- Чугуна;
- Цеглини;
- Кераміки.
У чому особливість мангалів
Мангал є найпростішою і нехитрою конструкцією, на якій можна звичним чином приготувати їжу для компанії. Серед різновидів виробів виділяють:
- Переносні. Виготовляються з алюмінію або сталі.
- Похідні. Мобільні, легкі, ергономічні.
- Стаціонарні. Зроблені зі сталі або чавуну. Забезпечують хорошу тепловіддачу. Відрізняються великою варіативністю дизайну, наявністю поличок, підставок та навіть даху.
Перед тим, як купити пристрій для приготування, радимо перейти на тематичні форуми, де можна знайти інформацію про переваги вибору грилю або мангалу.
Що краще мангал чи барбекю
Зваживши всі особливості та конструктивні переваги двох видів пристроїв, багато хто віддає перевагу грилям. Це пояснюється великими можливостями у функціоналі, економією палива, мінімальною травмонебезпечністю та зручністю в експлуатації. Крім цього, на грилі можна приготувати здорову та смачну їжу, зберігши при цьому її максимальну користь.
В інтернет-магазині "Грільшоп" ви можете купити гриль за вигідною для вас ціною у Києві. На сайті ви знайдете широкий асортимент виробів для приготування від популярних брендів в Україні, які добре зарекомендували себе на ринку.
Переглядів: 353
Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)
Дата: 28.10.2021