Порівняння
Список бажань
Національні традиції італійської випічки ґрунтуються на приготуванні в печі. У професійній кухні Італії не використовується духовка або мікрохвильова піч. У реальних умовах побуту проблематично виконати цю вимогу. Саме тому для того, щоб випічка виходила як з кам'яної печі, потрібно використовувати прості та ефективні пристрої:
Якщо лопатку і ніж можна замінити на будь-який аналог, то спеціальний камінь для піци відіграє першорядну роль, оскільки забезпечує рівномірний прогрів в умовах приготування в духовці або грилі. Як готувати піцу на грилі,при якій температурі пекти піцу і в чому переваги пекарського каменю, ви дізнаєтесь із цієї статті.

Тільки професійні духовки дозволяють створити рівномірне прогрівання, але і в цьому випадку умови не дозволять досягти ефекту піци на грилі. Для рівномірного пропікання та пікантної скоринки потрібно використовувати шамотний камінь для піци або кордієріт камінь для піци. При цьому тепло в духовці триматиметься рівномірно, температура не падатиме і випічка вийде з ідеально пропеченими краями.
Щоб уникнути прилипання і підгоряння, перед розміщенням продуктів поверхню слід посипати борошном. До речі, простий прийом дозволить зняти страву цілим, без зламів та пошкоджень.
При виборі каменю для випічки зверніть увагу на ширину - виріб повинен вільно входити до порожнини духовки. Бажано вибрати спеціальний камінь із товщиною полотна не менше 2 сантиметрів.
Як основа виробу використовується різна основа: граніт, кераміка, обпалена глина і навіть червона цегла. Всі вони підходять для приготування випічки, хоча для піци найкращий камінь із керамічним покриттям. Форма пристосування може бути будь-яка - кругла або прямокутна. Цей критерій більше стосується індивідуальних переваг споживача та не впливає на якість або термін експлуатації виробу. При правильному використанні та регулярному догляді камінь може прослужити все життя. Не рідко виробники цього аксесуару заявляють про тривалий гарантійний термін за умови виконання рекомендацій щодо використання.

В Україні пекарський камінь для піци поки не набув широкої популярності, тоді як шанувальники італійської та європейської кухні чудово знають про перевагу цього пристосування. Купити у Києві камінь для випічки за вигідною ціною з доставкою по всій території країни можна у спеціалізованих магазинах товарів для кулінарії або на сайті компанії GrillShop.