Готуємо по-італійськи: як користуватися каменем для випічки?

Готуємо по-італійськи: як користуватися каменем для випічки?

Національні традиції італійської випічки ґрунтуються на приготуванні в печі. У професійній кухні Італії не використовується духовка або мікрохвильова піч. У реальних умовах побуту проблематично виконати цю вимогу. Саме тому для того, щоб випічка виходила як з кам'яної печі, потрібно використовувати прості та ефективні пристрої:

Якщо лопатку і ніж можна замінити на будь-який аналог, то спеціальний камінь для піци відіграє першорядну роль, оскільки забезпечує рівномірний прогрів в умовах приготування в духовці або грилі. Як готувати піцу на грилі,при якій температурі пекти піцу і в чому переваги пекарського каменю, ви дізнаєтесь із цієї статті.

Пекарський камінь: у чому секрет та унікальність?

Пекарський камінь: у чому секрет та унікальність

Тільки професійні духовки дозволяють створити рівномірне прогрівання, але і в цьому випадку умови не дозволять досягти ефекту піци на грилі. Для рівномірного пропікання та пікантної скоринки потрібно використовувати шамотний камінь для піци або кордієріт камінь для піци. При цьому тепло в духовці триматиметься рівномірно, температура не падатиме і випічка вийде з ідеально пропеченими краями.

Як користуватися каменем для випічки?

  • Перед застосуванням виробу поверхню каменю потрібно протерти вологою серветкою та залишити просохнути на 10-12 годин.
  • Не рекомендується ставити охолоджений камінь у розігріту духовку. Перепад температур негативно позначається на цілісності поверхні та може стати причиною появи тріщин.
  • При приготуванні напівфабрикатів останні потрібно повністю розморозити і викласти на суху поверхню каменю для випічки піци та хліба. Після подачі в духовку поступово підвищувати градус і залишити продукт на 4-6 хвилин після вимкнення вогню.
  • Чим довше триватиме період прогрівання, тим рівномірніше пропікається випічка.
  • Необхідно враховувати, за якої температури випікати піцу. Оптимальний температурний режим 210-220 градусів.
  • Чи не рекомендується розрізати готовий продукт на поверхні каменю. Користуватися ножем або коліщатком для піци потрібно на обробній дошці.
  • У духовій шафі камінь виконує функцію додаткової акумуляції тепла. Тому важливо врахувати часовий інтервал пропікання та не перетримати випічку більше за норму.

Щоб уникнути прилипання і підгоряння, перед розміщенням продуктів поверхню слід посипати борошном. До речі, простий прийом дозволить зняти страву цілим, без зламів та пошкоджень.

Тонкощі вибору каменю для піци

При виборі каменю для випічки зверніть увагу на ширину - виріб повинен вільно входити до порожнини духовки. Бажано вибрати спеціальний камінь із товщиною полотна не менше 2 сантиметрів.

Як основа виробу використовується різна основа: граніт, кераміка, обпалена глина і навіть червона цегла. Всі вони підходять для приготування випічки, хоча для піци найкращий камінь із керамічним покриттям. Форма пристосування може бути будь-яка - кругла або прямокутна. Цей критерій більше стосується індивідуальних переваг споживача та не впливає на якість або термін експлуатації виробу. При правильному використанні та регулярному догляді камінь може прослужити все життя. Не рідко виробники цього аксесуару заявляють про тривалий гарантійний термін за умови виконання рекомендацій щодо використання.

Де придбати гриль-камінь для приготування піци на грилі

Де придбати гриль-камінь для приготування піци на грилі

В Україні пекарський камінь для піци поки не набув широкої популярності, тоді як шанувальники італійської та європейської кухні чудово знають про перевагу цього пристосування. Купити у Києві камінь для випічки за вигідною ціною з доставкою по всій території країни можна у спеціалізованих магазинах товарів для кулінарії або на сайті компанії GrillShop.

Переглядів: 1091

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 18.03.2022

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний