Готуємо на вугільному грилі Weber

Готуємо на вугільному грилі Weber

Овочі та м'ясо, запечені на вугільному грилі, як правило відрізняються особливим смаком та ароматом. Якщо Ви дізнаєтесь, як готувати на грилі Weber прості страви, то надалі зможете використовувати його як багатофункціональне обладнання для створення більш вишуканих страв.

Як розпалити гриль?

Как разжечь гриль

Насамперед, потрібно визначитися з вибором пального. Існує безліч видів розпалювання для вугільних грилів. Використання звичайного вугілля дає можливість швидше розгорітися, а вугільні брикети дають рівномірний та довгий жар. Незалежно від вибору вугілля, стануть у нагоді також інші аксесуари, наприклад, кубики для розпалювання. Це найлегший і, що важливо, безпечний спосіб розпалити вугільний гриль.

Барбекю гриль. Як користуватися?

Вугільний гриль – це найкращий варіант для екологічно чистого приготування продуктів. На відміну від газового та електричного, вугільний гриль дає сильніший жар та можливість подачі страв із димом від згоряючої деревини. Навіть новачок зможе розібратися, як коптити на вугільному грилі. Як приготувати барбекю на мангалі, запитайте Ви. Найкраще це робити з використанням вугільних брикетів Weber. Вони розгоряються за 15-20 хв та забезпечують жар до 3 годин. Цього часу цілком достатньо не тільки для прожарювання стейків та овочів, але й для того, щоби запекти свинячу корейку. Головне, не нехтуйте правилами догляду за грилем! Обов'язково очищайте його від золи, жиру та залишків їжі після кожного застосування.

Основні методи приготування на грилі Weber

Основные методы приготовления на гриле Weber

  1. Прямий метод – найбільш базовий та простий. Як правило, використовується для приготування невеликих шматків м'яса, овочів, морепродуктів, які потрібно смажити не більше 15-20 хв.
  2. Непрямий спосіб швидше схожий на випічку, ніж на грилінг. Його використовують для приготування курки, яловичини, індички. Повільне запікання м'яса у такий спосіб зробить його неймовірно ніжним та соковитим.
  3. Метод 50/50 – оптимальний варіант для приготування їжі, яку потрібно спочатку підрум'янити, після чого вже продовжувати смажити протягом тривалого часу.
  4. Круговий метод - підійде якщо вам знадобилося засмажити цілу індичку або курку.
  5. Метод «Ілюмінатор» дозволить приготувати ідеальні стейки, а також незамінний, якщо потрібно підігріти продукти невеликого розміру.
  6. Метод "змії".

    Грилери-початківці часто стикаються з тим, що великі шматки м'яса прожарюються нерівномірно. Зовні вони здаються готовими, причому всередині абсолютно неїстівні і сирі. Якщо ви не є шанувальником стейків з кров'ю, метод «змії» допоможе досягти золотої середини.

Що робити при сильному жару?

ППроцес приготування страв вимагає періодичного контролю температури. Для цього існує кілька видів термометрів та термощупів:

  • Термометри, які вже вбудовані у кришку.
  • Біметалічні та електронні термометри.
  • Цифрові термометри.

Якщо вугільний гриль нагрівся сильніше, ніж потрібно, необхідно відкрити вентиляційні заслінки.

Мангал з кришкою: як користуватися?

Мангал с крышкой: как пользоваться

Кришка є найважливішим елементом грилів Weber. З її допомогою легко контролювати температуру приготування, вона також дозволяє забезпечити правильну циркуляцію повітря та диму всередині котла під час копчення.

Де придбати гриль Weber в Україні?

На нашому сайті в магазині "ГрільШоп" представлені найкращі моделі вугільних грилів. Окрім якості, гарантована найкраща ціна на обладнання від відомих світових виробників. Широкий асортимент дозволить зробити правильний вибір навіть найвибагливішому покупцю. Оформити замовлення можна будь-яким зручним для Вас способом. А також замовити доставку по Києву та іншим містам України.

Переглядів: 671

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 28.01.2022

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний