Що таке пелетний гриль?

Що таке пелетний гриль?

Багато хто знає, що страви, приготовані на грилі, відрізняються не тільки вишуканим смаком, але і корисні для здоров'я. Подібна обладнання стало невід'ємним атрибутом сучасного життя і внесла різноманітність у раціон людини. Залежно від того, що є джерелом спека, виділяють кілька варіантів грилів:

У вугільних грилях нагрівання відбувається за рахунок спалювання деревини або деревного вугілля, завдяки чому при готуванні блюдо ще насичується приємним ароматом, а в електричних нагрівається безпосередньо поверхня для смаження. У газових пристроях підвищення температури обумовлено спалюванням газу. Якщо про ці види гриля багато чули, то не кожен знає, що таке пелетних установка.

Що таке пелетні грилі?

Pellet grill поєднує в собі компоненти газової та вугільної установки, а також коптильні. Основна особливість такого пристрою - його джерела спека, якими є деревні гранули або так звані пелети. Вони являють собою висушену і подрібнену натуральну деревину, що піддалася дії високого тиску для формування невеликих гранул. Перевагою такої сировини є те, що в результаті їх згоряння утворюється зовсім невелика кількість золи.

Крім того, пелети розділені в залежності від листяної породи, тому можна замовляти вишневі, яблучні або горіхові гранули. Внаслідок готування страви просочаться ароматом деревини і стануть ще смачніше і насиченішим.

Як працює пелетний гриль?

Готування здійснюється в кілька етапів:

  1. У спеціальний контейнер висипаються деревні гранули.
  2. На панелі управління встановлюється потрібна температура.
  3. Пелети поступово просуваються в топку завдяки наявності обертового стрижня, що викликає їх займання та підвищення температури.
  4. Гаряче повітря розподіляється по всьому котлу і забезпечує рівномірне нагрівання.

Особливістю є наявність жароотсекателя, завдяки якому їжа не буде знаходитися безпосередньо над полум'ям. Також деревні гранули є досить ефективним і економним сировиною, адже для копчення і приготування при низьких температурах знадобиться всього 1 кг пелетів, а для смаження стейків – 2 кг.

Плюси пеллетного гриля

Пристрій відрізняється декількома перевагами:

  1. Універсальність. Пелетний гриль можна використовувати в якості коптильні, гриля або печі завдяки режиму конвекції. Таким чином, в подібній установці можна приготувати не тільки стейк, а й рибу гарячого копчення.
  2. Зручність. Завдяки тому, що на пристрої можна встановити температуру, немає необхідності постійно перебувати поруч з установкою. Швидке загоряння пелетів забезпечує досягнення необхідної температури вже через 10-15 хвилин, що істотно заощаджує час власника. Також багато сучасних грилі оснащені спеціальною системою дистанційного контролю, завдяки якій можна відстежувати температуру і кількість деревних гранул в контейнері в смартфоні.
  3. Економність. Пелети витрачаються помірно і засипаються в топку в міру зниження температури.
  4. Аромат. Використання деревних гранул на основі натуральної деревини різних листяних сортів додає страві не тільки чудовий запах, а й надає тонкий смак диму з фруктовими нотками.

Недоліками пеллетного гриля вважаються відсутність мобільності, так як пристрій необхідно підключати до електромережі, і його висока ціна, проте багатофункціональність цілком виправдовує вартість.

Переглядів: 302

Отзывы о статье: 0 (читать все отзывы о статье, добавить отзыв о статье)

Добавить отзыв

Дата: 22.01.2021

    м. Київ, вул. Здолбунівська 7г

    Пн-Сб: 10:00 - 18:00, Вс: вихідний