Порівняння
Список бажань
Багато хто знає, що страви, приготовані на грилі, відрізняються не тільки вишуканим смаком, але і корисні для здоров'я. Подібна обладнання стало невід'ємним атрибутом сучасного життя і внесла різноманітність у раціон людини. Залежно від того, що є джерелом спека, виділяють кілька варіантів грилів:
У вугільних грилях нагрівання відбувається за рахунок спалювання деревини або деревного вугілля, завдяки чому при готуванні блюдо ще насичується приємним ароматом, а в електричних нагрівається безпосередньо поверхня для смаження. У газових пристроях підвищення температури обумовлено спалюванням газу. Якщо про ці види гриля багато чули, то не кожен знає, що таке пелетних установка.
Pellet grill поєднує в собі компоненти газової та вугільної установки, а також коптильні. Основна особливість такого пристрою - його джерела спека, якими є деревні гранули або так звані пелети. Вони являють собою висушену і подрібнену натуральну деревину, що піддалася дії високого тиску для формування невеликих гранул. Перевагою такої сировини є те, що в результаті їх згоряння утворюється зовсім невелика кількість золи.
Крім того, пелети розділені в залежності від листяної породи, тому можна замовляти вишневі, яблучні або горіхові гранули. Внаслідок готування страви просочаться ароматом деревини і стануть ще смачніше і насиченішим.
Готування здійснюється в кілька етапів:
Особливістю є наявність жароотсекателя, завдяки якому їжа не буде знаходитися безпосередньо над полум'ям. Також деревні гранули є досить ефективним і економним сировиною, адже для копчення і приготування при низьких температурах знадобиться всього 1 кг пелетів, а для смаження стейків – 2 кг.
Пристрій відрізняється декількома перевагами:
Недоліками пеллетного гриля вважаються відсутність мобільності, так як пристрій необхідно підключати до електромережі, і його висока ціна, проте багатофункціональність цілком виправдовує вартість.